Albin AD2

Albin AD21 Instrumentenpaneel

 
Albin AD21 dieselmotor

Motortype:
De Albinmotor AD2 en Albin AD21 zijn beide 2 cylinder 4-takt direct ingespoten diesel motoren. Vermogen is respectievelijk 20 en  22 PK bij 2200 toeren.De Albinmotor AD21 heeft een Keerkoppeling met 1 handel bediening op het veren princiepe. De AD2 een keerkoppeling op het differentieel principe met een klemband voor achteruit schakelen.

De FJB10 Keerkoppeling:
Deze keerkoppeling werkt dmv spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling

Keerkoppeling AD2:
De keerkoppeling is 1:1 (links draaiende schroef) en er zijn ook 2 typen vertraging nl; 2:1 en 2.7:1 (rechts draaiende schroef)

Koelwaterpomp:
De AD21 heeft een verbeterde koelwaterpomp tov de AD2. De koelwaterpompen zijn voorzien van 2 impellers 1 zuigt buitenwater aan voor het koelsysteem en de andere kan worden gebruikt als bilgewaterpomp. Dat was vroeger bij de houten boten wel noodzakelijk.
Lees meer>>

Brandstof systeem AD21:
De Simms brandstofpomp, de verstuivers en de opvoerpomp zijn de hoofd onderdelen van het brandstof systeem lees meer>>