Albin O11

Albin O11 / O21 Cilinderblok

  

Cilinderblok:

Het cilinderblok van de Albin O11 of O21 is uit een (1) stuk gegoten blok en is haast onverslijtbaar. Natuurlijk zijn de blokken wel gevoelig voor bevriezen dus is het aan te bevelen om uw motor op de juiste manier winterklaar te maken. Alle bevestigingen zijn met UNC schroefdraad we hebben alle bouten op voorraad. De klepzetels zijn in het gietijzer geslepen.
Klik hier voor alle onderdelen O21 of onderdelen O11 van het cilinderblok of print eerst de tekeningen O21 of tekeningen O11 uit.

 


Meer onderdelen van de O11 en O21:

Koelsysteem:
De koeling van de O11 en O21 wordt verzorgt door een tandwielpomp welke door de nokkenas wordt aangedreven. Leesmeer>>

Carburateur:
Er zijn veel verschillende Solex carburateurs gebruikt voor de O11 en de O21 Lees hier alles over de carburateurs>>

Ontsteking:
De ontsteking is een SEM machneet ontsteking latere types en de Volvo Penta C5 en C10 zijn uitgevoerd met een Bosch stroomverdeler ontsteking voor 2 cilinder. Lees meer>>

Keerkoppeling:
Beide modellen hebben precies dezelfde oliebad keerkoppeling. De eerste modellen, Albin motor O1 en O2, hebben een vet gesmeerde keerkoppeling hiervan zijn geen tekeningen meer. Ook is er een versie met een aangebouwde slinger en die slinger staat wel op alle tekeningen. Ga naar tekeningen of naar onderdelen van het huis van de keerkoppeling of voor het inwendige naar tekeningen of onderdelen.

Noot van de Albin Motor Specialist
Gebruik in de keerkoppeling en in de motor SAE30 monograde motorolie. Bij gebruik van multigrade olie zal de keerkoppeling onherroepelijk gaan slippen.

Startmotor/Dynamo:
Er zijn diverse uitvoeringen; Vliegwielhuis met startmotor en losse dynamo en een dynastart uitvoering.

Let op: Het monteren van een wisselstroom dynamo op deze motoren is vaak niet mogelijk omdat de dynamo te veel vermogen trekt om stationair goed te kunnen blijven lopen.

Service:
Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O11 en de Albin O21 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O11 service en O21 service