Albin O22 Olie- & Brandstofopvoerpomp

 

Motortype:
De Albin O22 is de doorontwikkelde versie van de Albinmotor O21. Vooral door de behoefte aan een 1 handel bediende keerkoppeling en bobine ontsteking werd deze motor ontwikkeld. Tevens is het spruitstuk verbetert.

Ontsteking:
De ontsteking is een Bosch stroomverdeler voor 2 cilinder. Lees meer>>

Koelsysyteem:
De koelwaterpomp is een Albin O22 impellorpomp verder wordt de koeling door een thermostaat geregeld. Lees meer>>

Dynastart:
De O22 is altijd uitgevoerd met een Bosch Dynastart. We hebben gereviseerde Bosch dynastarters of nieuwe Efel dynastarters echter is Efel gestopt met de productie van dynastarters. klik hier voor Dynastart onderdelen.

De FJB10 Keerkoppeling:
Deze keerkoppeling werkt dmv spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling

Kombi:
Ook werd deze motor geleverd met een omkeer mechanisme voor een schroef met verstelbare bladen. De Kombi komt vooral voor in de Albin Vega.

Service:
Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O22 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O22 service