ALBIN AD21

Albin AD21

Albin AD21 Pakking- en Revisiesets
AD 21

Motor Type AD2 en AD21

De Albin AD2 en AD21 zijn beide 2 cilinder 4-takt direct ingespoten diesel motoren. Het vermogen is respectievelijk 20 en 22 PK bij 2200 toeren. De Albinmotor AD21 heeft een Keerkoppeling met 1 handel bediening op het veren principe. De AD2 een keerkoppeling op het differentieel principe met een klemband voor achteruit schakelen. 

Downloads en Info AD21

Voor de AD21 is er geen werkplaats handboek maar voor alle lagerspelingen, aantrekmomenten, afstelling, kan met het AD2 handboek raadplegen.

De FJB10Keerkoppeling

ad 21 keerkoppeling

De FJB10 Keerkoppeling

Deze keerkoppeling werkt door middel van spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. Vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. Klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling.

Koelwaterpomp

Koelwaterpomp

De Albin AD21 heeft een verbeterde koelwaterpomp ten opzichte van de AD2. De koelwaterpompen zijn voorzien van 2 impellers. 1 zuigt buitenwater aan voor het koelsysteem en de andere kan worden gebruikt als bilgewaterpomp. Dat was vroeger bij de houten boten wel noodzakelijk. Voor meer informatie over het koelsysteem klik hier>>.
Of shop direct>>.

ad 21

Brandstof systeem

Albin AD 2 Brandstofsysteem

 

Brandstof systeem AD21

De Simms brandstofpomp, de verstuivers en de opvoerpomp zijn de hoofd onderdelen van het brandstof systeem natuurlijk ook het fijnfilter welke tussen de opvoerpomp en de brandstofpomp gemonteerd is. lees meer>>

Service, reparaties, revisie en rondom de motor

Service

Voor de jaarlijkse servicebeurt van de dieselmotor hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek AD2 service of AD21 service

Pakkingset AD21 + KK

Rondom de motor

In deze rubriek kunt u zaken vinden voor uw technische installatie welke niet standaard van Albin zijn. Bijvoorbeeld uitlaatslang, filters ed.
Naar de onderdelen>>

.

Reparatie’s en revisie

Natuurlijk kunt u zelf de motor onderhouden of repareren maar u kunt reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622 124