ALBIN O11

Albin O11(Volvo Penta C5)

De Albin O11 is een 1 cilinder motor. Misschien ook wel de leukste. Deze motor is ook nog onder de naam Volvo Penta C5 verkocht in de nadagen van Albin.
We bieden dus Albin reserve onderdelen welke geschikt voor/compatibel met Volvo Penta C5 producten. De Volvo Penta C5 is namelijk de door Volvo Penta uitgebrachte Albin O11 motor
De motor is verder geheel het zelfde als de Albin O21 maar heeft gewoon een cilinder minder.

Albin O11

Documentatie O11

Onderdelen shop voor de O11

In onze onderdelenshop voor de O11 vindt u alle onderdelen voor deze motor. Wij hebben deze onderdelen doorgaans allemaal op voorraad in Heerenveen.

Bent u onderdelen artikelen voor een service beurt dan hebben we die samengevat in de O11 service.

In de rubriek O11 pakking- en revisiesets hebben we de meest voorkomende onderdelen in pakketten voor u uitgezocht.

De O serie

ALBIN MOTOR ONDERDELEN SHOP

De Albin O-serie werd ontwikkeld naast de Albin A-serie. De O-serie kwam op de markt begin in het begin van de 30 er jaren als O1, O2, en O4 en had een kortere slag als de A-serie. De O in O-serie is dus de letter “OH” en geen nul. Er volgenden in begin jaren vijftig een aantal modificaties en dat resulteerde in O11, O21, en O41. de 20 Pk 4 cilinder werd nog opgevoerd naar 40 Pk en dat was de O411.
De verbeteringen waren vooral de oliebad Keerkoppeling, deze was eerst vet gesmeerd, de verbeterde waterpomp,  de verbeterde ontstekingsbevestiging bij de O11 en O21, en later de uitvoering met thermostaat.
De Albin O11 en de O21 zijn in de nadagen op de markt gekomen als Volvo Penta C5 en C10. Alle onderdelen zijn identiek aan de onderdelen van de Albinmotor O11 en O21.

 

Service en Onderhoud

Voor de jaarlijkse en dagelijkse service van de Albin O21 hebben we de meest voorkomende artikelen die er voor onderhoud of motorbeurt nodig zijn,  samengevat in de rubriek O11 service 

Zelf doen of niet zelf doen

Natuurlijk kunt u zelf de motor onderhouden of repareren maar u kunt Reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622124

 

Volvo Penta C5

Op onze site staan Albin reserve onderdelen, geschikt voor/compatibel met Volvo Penta C5 product. De Volvo Penta C5 is namelijk de door Volvo Penta uitgebrachte Albin O11 motor.