Albin O11

Albin O11 / O21 Kop & Spruitstuk Info

Albin O11 / O21 Kop & Spruitstuk Info

De cilinderkop:

De cilinderkop voor de Albin O11 en O21 zijn nieuw verkrijgbaar in de uitvoering met thermostaat zoals hier boven op de foto. De meeste koppen zijn het slachtoffer van bevriezen als de motor niet op de juiste manier winterklaar is gemaakt. koppen van het oude type zonder thermostaathuis hebben we nog veel 2e hands op voorraad.


Meer onderdelen voor de O11 en O21:

Koelsysteem:
De koeling van de O11 en O21 wordt verzorgt door een tandwielpomp welke door de nokkenas wordt aangedreven. Leesmeer>>

Keerkoppeling:
Beide modellen hebben precies dezelfde oliebad keerkoppeling. De eerste modellen, Albin motor O1 en O2, hebben een vet gesmeerde keerkoppeling hiervan zijn geen tekeningen meer. Ook is er een versie met een aangebouwde slinger en die slinger staat wel op alle tekeningen. Ga naar tekeningen of naar onderdelen van het huis van de keerkoppeling of voor het inwendige naar tekeningen of onderdelen.

Noot van de Albin Motor Specialist
Gebruik in de keerkoppeling en in de motor SAE30 monograde motorolie. Bij gebruik van multigrade olie zal de keerkoppeling onherroepelijk gaan slippen.

Startmotor/Dynamo:
Er zijn diverse uitvoeringen; Vliegwielhuis met startmotor en losse dynamo. Lees meer>>

Let op: Het monteren van een wisselstroom dynamo op deze motoren is vaak niet mogelijk omdat de dynamo te veel vermogen trekt om stationair goed te kunnen blijven lopen. 

Dynastart:
De O21 is ook veel uitgevoerd met een Bosch Dynastart. We hebben gereviseerde Bosch dynastarters of nieuwe Efel dynastarters echter is Efel gestopt met de productie van dynastarters. Lees meer>>

Service:
Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O11 en de Albin O21 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O11 service en O21 service

Rondom de motor:
In deze rubriek kunt u zaken vinden voor uw technische installatie welke niet standaard van Albin zijn. Bijvoorbeeld uitlaatslang, filters ed.

Naar de onderdelen>>

Reparatie’s en revisie:
Natuurlijk kunt u zelf de motor onderhouden of repareren maar u kunt reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622 124