Albin AD2

Albin AD2

De Albin AD2 en AD21 zijn beide 2 cilinder 4-takt direct ingespoten diesel motoren. Het vermogen is respectievelijk 20 en 22 PK bij 2200 toeren. De Albinmotor AD21 is dan de geuprgrade versie van de AD2 en heeft een Keerkoppeling met 1 handel bediening op het veren principe. De AD2 heeft een keerkoppeling op het differentieel principe met een klemband voor het achteruit schakelen.

Albin AD2

Documenten Albin AD2 dieselmotor

Keerkoppeling AD2

De keerkoppeling is 1:1 (links draaiende schroef) en er zijn ook 2 typen vertraging nl; 2:1 en 2.7:1 (rechts draaiende schroef). De koppeling heeft een aantal frictie platen en de mogelijkheid bestaat dat die gaan slippen. Voor tekening en stuklijst klik hier>>.
Of shop direct >>.

Koelwaterpomp

De koelwaterpomp is voorzien van 2 impellers. 1 zuigt buitenwater aan voor het koelsysteem en de andere kan worden gebruikt als bilgewaterpomp. Dat was vroeger bij de houten boten wel noodzakelijk.
De Albin AD21 heeft een verbeterde koelwaterpomp ten opzichte van de AD2.
Voor meer informatie over het koelsysteem klik hier>>.
Of shop direct>>.

Brandstofsysteem AD2

Albin AD 2 Brandstofsysteem

Brandstof systeem AD2

De Simms brandstofpomp, de verstuivers en de opvoerpomp zijn de hoofd onderdelen van het brandstof systeem lees meer>>

AD2 service

Service

Voor de jaarlijkse servicebeurt van de dieselmotor hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek AD2 service 

Rondom de motor

In deze rubriek kunt u zaken vinden voor uw technische installatie welke niet standaard van Albin zijn. Bijvoorbeeld uitlaatslang, filters ed.
Naar de onderdelen>>

Reparatie’s en revisie

Natuurlijk kunt u zelf de motor onderhouden of repareren maar u kunt reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622 124