SOLEX 26 NV-906 CARBURATEUR

Solex 26NV Carburateur

Solex 26NV carburateur

De Solex 26NV carburateur is de bronzen carburateur waarbij de vlotterkamer met vier schroeven zit bevestigd.

Is Uw Solex carburateur EURO-PROOF?
Aan de huidige benzine met name de euro 95 worden tegenwoordig agressieve stoffen toegevoegd. De drijvertjes van de vlotterset in de carburateur worden door die stoffen aangetast en zullen gaan opzwellen met name door de warmte van de motor. Vaak begint het met kleine haperingen vooral bij langzaam varen bij sneller varen stroomt er meer koele benzine vanuit de tank in de vlotterkamer en zullen er geen problemen zijn. Als u de motor stopt zet en na enige tijd weer wilt starten is de carburateur door gewarmd en zijn de drijfelementen van de vlotter opgezwollen en deze zit dan klem in het vlotterhuis de motor slaat nog even aan en loopt slecht en slaat snel af. Na afkoeling zal de motor weer gewoon starten.
De oplossing voor dit probleem is simpel want we hebben er een nieuwe vlotter-set voor ontwikkeld die euro-proof is.
Vanzelfsprekend kunt u bij ons informeren via e-mail of bellen naar de mogelijkheden.

Lijst met alle typen carburateurs

Solex 26 MVD Bronzen carburateur met “open” vlotterkamer
Solex 26 NV Brons met 2 schroeven
Solex 32 NV Brons met 2 schroeven (Renault Marine en O411)
Solex 26 VN Brons met 4 schroeven
Solex 26 VBN-2 Aluminium

Solex 30 MOVD Albin O411
Solex 32 NV Albin O411 en de Renault Marine DTN motoren

Noot van de Albin Motor Specialist:
Met de huidige euro benzine zien we toch vaak dat de carburateurs met een sproeier setting voor petroleum slechte verbranding geven het verdient aanbeveling om de sproeiers te laten aanpassen.
Nog een aanbeveling: Haal voor de winter (of alsnog) de carburateur van de motor en maak deze goed schoon met wasbenzine en conserveer met Bardahl Superspray of WD40 en conserveer ook uw benzine met Forte Fuel Contditioner Deze producten en pakking setjes voor de- en montage vindt u in de webshop bij carburateur onderdelen en onder de rubriek service onder het type van uw Albin motor.