Solex 26NV Carburateur

Solex 26NV

Solex 26NV carburateur

De Solex 26NV carburateur is de bronzen carburateur waarbij de vlotterkamer met 2 schroeven zit bevestigd. Onderdelen>>>>>>>

26NV EURO-PROOF?

Aan de huidige benzine met name de euro 95 worden tegenwoordig agressieve stoffen toegevoegd. De drijvertjes van de vlotterset in de carburateur worden door die stoffen aangetast en zullen gaan opzwellen met name door de warmte van de motor. Vaak begint het met kleine haperingen vooral bij langzaam varen bij sneller varen stroomt er meer koele benzine vanuit de tank in de vlotterkamer en zullen er geen problemen zijn. Als u de motor stopt zet en na enige tijd weer wilt starten is de carburateur door gewarmd en zijn de drijfelementen van de vlotter opgezwollen en deze zit dan klem in het vlotterhuis de motor slaat nog even aan en loopt slecht en slaat snel af. Na afkoeling zal de motor weer gewoon starten.

De oplossing voor dit probleem is simpel want we hebben er een nieuwe vlotter-set voor ontwikkeld die euro-proof is.
Vanzelfsprekend kunt u bij ons informeren via e-mail of bellen naar de mogelijkheden.

Opmerkingen

Met de huidige euro benzine zien we toch vaak dat de carburateurs met een sproeier setting voor petroleum slechte verbranding geven het verdient aanbeveling om de sproeiers te laten aanpassen. Vooral de stationaire sproeier kan doorgaans wel een maatje kleiner.

Nog een aanbeveling: Haal voor de winter (of alsnog) de carburateur van de motor en maak deze goed schoon met wasbenzine en conserveer met Bardahl Superspray of WD40 en conserveer ook uw benzine met Forte Fuel Contditioner Deze producten en pakking setjes voor de- en montage vindt u in de webshop bij carburateur onderdelen en onder de rubriek service onder het type van uw Albin motor.