Albin O22

Albin O22 Koelsysteem

Albin O22 Koelsysteem

Het hart van het Albin O22 koelsysteem is de AlbinO22 impellerpomp. De pomp heeft een bronzen huis en deksel en is zo ontworpen dat de lagerbussen voor de pomp-as gemakkelijk vervangen kunnen worden. De speciale Albin impeller zit met een spie op de pomp-as.
De motor temperatuur wordt door een thermostaat geregeld, deze bevindt zich in het thermostaathuis boven op de cilinderkop. 
De originele kunststof waterverdeler voor op het motorblok wil nog wel een smelten of vervormen als de motortemperatuur erg hoog is geweest. De kunststof versie is inmiddels vervangen door eentje van messing.
Ga direct naar de onderdelen om te bestellen.

Opmerking van de Albin motor specialist:
Bij een direct gekoelde motor zal zich na verloop van tijd kalk en ander bezinksel zich ophopen in de koelruimte. Natuurlijk kan men met een zuur spoelmiddel de koelruimte reinigen maar beter is om periodiek (om de paar jaar) de kop, het spruitstuk, het koelwater-luik en de gehele koeling te demonteren en te reinigen. Tevens kan er dan onderhoud aan de kleppen worden gepleegd.

Opmerking van de Albin motor specialist:
Het pomphuis en het deksel van de koelwaterpomp slijt in door de impeller. Het oppervlak waar de impeller met zijn zijkanten tegen aanloopt is dan niet meer mooi glad en hierdoor gaat de pomp minder goed aanzuigen en zal de opbrengst verminderen. Hierdoor en door de speling op de lagers gaat de impeller minder lang mee. 

Albin O22 Reparatie en revisie

Natuurlijk kunt u zelf uw O22 onderhouden of repareren maar u kunt reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622 124

Albin O22 Service

Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O22 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O22 Service