Albin Vega

Albin Vega

Albin Ballad

Albin Ballad

 

De Albin Boten

Als Albin boten en motoren specialist houden we ons ook bezig met de Albin boten. Daar zijn bv de Albin motorboten Albin 21, Albin 23, Albin 25 en Albin 26 en de zeilboten Albin 57, Albin Viggen, Albin Vega, Albin Ballad, Albin Express, Albin 78 (Cirrus) en Albin 79 beide zijn pure 1/4 tonners, Albin Accent ook een 1/4 tonner, Albin Cumulus en Albin 82MS zijn nog nieuwe bootonderdelen te verkrijgen.

Albin Vega hulproer
Nu ook bij ons verkrijgbaar het Albin Vega hulproer wat destijds door de heer Nieuwland is ontworpen en jarenlang door de heer Arend Schram is verkocht en ingebouwd. Het hulp- en noodroer maakt van de Vega een schip wat beter manuovreerd. In het oorspronkelijke ontwerp is het roer voor de schroef geplaatst daardoor is er geen waterstroom langs het roer als de boot niet of nauwelijks snelheid heeft. Hierdoor is de Vega slecht door de bocht te krijgen. Met het hulproer, welke achter de schroef is geplaatst, is er wel roerdruk en stuurt de boot heel gemakkelijk. Het hulproer draait mee met het originele roer.
Het hulp roer wordt door ons kant en klaar ingebouwd of is als zelfbouw pakket verkrijgbaar. De verwachte inbouw prijs ligt rond de 2500,- euro