BRANDSTOFPOMP AD2/21

Albin AD2 / AD21 Brandstofsysteem

 
Albin Branstofpomp en gereviseerde verstuivers

Brandstofsysteem:
Het reviseren van een brandstofpomp en de verstuivers is specialisten werk bij onderdelenAD2  onderdelen AD21 en alle tekeningen AD2/AD21 vind u in het onderdelen boek welke je kan downloaden op de AD2/AD21 pagina.
Natuurlijk verzorgen we graag de revisie en montage van uw brandstof systeem.

Nieuwproduct:
Fijnfilter: De schroefdraad voor de dieselleidingen in het huis van het op de motor gemonteerde fijn-filter is vaak dol gedraaid. hiervoor hebben we nu een nieuw huisje ter vervanging.

Opmerking:
Met de huidige biodiesel is het risico van bacteriegroei in uw brandstoftank behoorlijk toegenomen. Een goede voorfilter/waterafscheider is een must u kunt filters en onderdelen vinden in de rubriek rondom de motor

 

 


Meer onderdelen van de AD21

De FJB10 Keerkoppeling:
Deze keerkoppeling werkt dmv spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling

Keerkoppeling AD2:
De keerkoppeling is 1:1 (links draaiende schroef) en er zijn ook 2 typen vertraging nl; 2:1 en 2.7:1 (rechts draaiende schroef)

Koelwaterpomp:
De AD21 heeft een verbeterde koelwaterpomp tov de AD2. De koelwaterpompen zijn voorzien van 2 impellers 1 zuigt buitenwater aan voor het koelsysteem en de andere kan worden gebruikt als bilgewaterpomp. Dat was vroeger bij de houten boten wel noodzakelijk.
Lees meer>>