Albin O22 Cilinderblok

Het O22 cilinderblok

In het gegoten cilinderblok zitten de cilinders geboord tevens zijn de klepzetels in gefreesd. Bij revisie worden door ons altijd geharde klepzetels geplaatst en indien noodzakelijk worden de cilinders opgeboord naar overmaat of van een liner voorzien. alle lagers en geleidingen zijn verder vervangbaar. Blokken welke veel op zout hebben gezeten kunnen natuurlijk behoorlijk aangetast zijn en moet er soms worden gekozen voor een ruilblok of een geheel nieuw blok. Ook is het belangrijk dat alle schroefdraad nog gangbaar is en een goede en de degelijke bevestiging bied. Buiten deze feiten kan een blok ook nog stuk vriezen wanneer de motor niet op de juiste wijze vorst bestendig is gemaakt.

Klik hier om naar de tekening en stuklijst pagina te gaan. Download het sparepartbook O22 voor informatie en tekeningen van de O22. Of bestel uw onderdelen.

Cilinderblok O22

Meer onderdelen voor de Albin O22:

Ontsteking:
De ontsteking is een Bosch stroomverdeler voor 2 cilinder. Lees meer>>

Koelsysyteem:
De koelwaterpomp is een Albin O22 impellorpomp verder wordt de koeling door een thermostaat geregeld. Lees meer>>

Dynastart:
De O22 is altijd uitgevoerd met een Bosch Dynastart. We hebben gereviseerde Bosch dynastarters of nieuwe Efel dynastarters echter is Efel gestopt met de productie van dynastarters. klik hier voor meer info over de O22 Dynastart of ga naar de onderdelen.

De FJB10 Keerkoppeling:
Deze keerkoppeling werkt dmv spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling

Kombi:
Ook werd deze motor geleverd met een omkeer mechanisme voor een schroef met verstelbare bladen. De Kombi komt vooral voor in de Albin Vega.

Service:
Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O22 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O22 service