Albin Vega Hulproer

ALBIN VEGA HULPROER

Albin VEGA hulproer

 

Het Albin Vega hulproer is destijds door de heer Nieuwland ontworpen en jarenlang door de heer Arend Schram verkocht en ingebouwd. Het hulp- en noodroer maakt van de Vega een schip wat beter manoevreerd. In het oorspronkelijke ontwerp is het roer voor de schroef geplaatst en daardoor is er geen waterstroom langs het roer als men de schroef inschakelt in stilstand. Dit maakt dat als de boot niet of nauwelijks snelheid heeft hij slecht stuurt. Met het hulproer, welke achter de schroef is geplaatst, is er wel waterstroom langs het roer en daardoor stuurt de boot heel gemakkelijk. Het hulproer draait mee met het originele roer.

albin vega hulproer
HULPROER ROER

 

Het hulproer is onmisbaar voor gemakkelijk maneuvreren met de Vega. Het hulproer wordt door ons geheel in eigen huis geproduceerd en kan door ons kant en klaar worden ingebouwd en is ook als zelfbouw-pakket verkrijgbaar.
De levering van een compleet pakket omvat het roer met roerkoning, de hennegatskoker, de kwadranten, bovenste vastepunt met bevestiging voor het toplager, blokkeer inrichting, de blokken met bevestigingspunt en het staaldraad. Lijm, kit en epoxymateriaal en coating zijn niet inbegrepen.