Albin O22

Albin O22 Koelsysteem

Koelsysyteem:
De koelwaterpomp: is een Albin O22 impellerpomp. De pomp is heeft een bronzen huis en deksel en is zo ontworpen dat de lagerbussen voor de pompas gemakkelijk vervangen kunnen worden. De speciale Albin impeller zit met een spie op de pompas. De motor temperatuur wordt door een thermostaat geregeld, deze bevindt zich in het thermostaathuis boven op de cilinderkop. 

De originele kunststof waterverdeler voor op het motorblok wil nog wel een smelten of vervormen als de motortemperatuur erg hoog is geweest. De kunststof versie is inmiddels vervangen door eentje van messing.

Klik op tekeningen of ga direct naar de onderdelen.

Opmerking van de Albin motor specialist:
Bij een direct gekoelde motor zal zich na verloop van tijd kalk en ander bezinksel zich ophopen in de koelruimte. Natuurlijk kan men met een zuur spoelmiddel de koelruimte reinigen maar beter is om periodiek (om de paar jaar) de kop, het spruitstuk, het koelwater-luik en de gehele koeling te demonteren en te reinigen. Tevens kan er dan onderhoud aan de kleppen worden gepleegd.

Opmerking van de Albin motor specialist:
Het pomphuis en het deksel van de koelwaterpomp slijt in door de impeller. Het oppervlak waar de impeller met zijn zijkanten tegen aanloopt is dan niet meer mooi glad en hierdoor gaat de pomp minder goed aanzuigen en zal de opbrengst verminderen. Hierdoor en door de speling op de lagers gaat de impeller minder lang mee. 

 


Andere Onderdelen Albin Motor O22

Ontsteking:
De ontsteking is een Bosch stroomverdeler voor 2 cilinder. Lees meer>>

Dynastart:
De O22 is altijd uitgevoerd met een Bosch Dynastart. We hebben gereviseerde Bosch dynastarters of nieuwe Efel dynastarters echter is Efel gestopt met de productie van dynastarters. klik hier voor Dynastart onderdelen.

De FJB10 Keerkoppeling:
Deze keerkoppeling werkt dmv spiraalveren welke om een aangedreven en een aan te drijven bus draaien. vrijlopen wordt bepaald door de commandeur welke de veer blokkeert en zo de aan gedreven bus laat vrijlopen in de veer. klik hier voor de werking van de Albin motor FJB10 keerkoppeling

Kombi:
Ook werd deze motor geleverd met een omkeer mechanisme voor een schroef met verstelbare bladen. De Kombi komt vooral voor in de Albin Vega.

Service:
Voor de jaarlijkse servicebeurt van de Albin O22 hebben we de meest voorkomende artikelen die u bij een winterservice of motorbeurt nodig bent samengevat in de rubriek O22 service