Albin O21

Albin O21 (Volvo Penta C10)

Albin O21
Gereviseerde Albin O21

De Albin O21 is een 2 cilinder benzine motor. Waarschijnlijk de meest verkochte Albin motor. Deze motor is ook nog onder de naam Volvo Penta C10 verkocht in de nadagen van Albin.

De O serie

De Albin O-serie werd ontwikkeld naast de Albin A-serie. De O-serie kwam op de markt begin in het begin van de 30 er jaren als O1, O2, en O4 en had een kortere slag als de A-serie. De O in O-serie is dus de letter “OH” en geen nul. Er volgenden in begin jaren vijftig een aantal modificaties en dat resulteerde in O11, O21, en O41. de 20 Pk 4 cilinder werd nog opgevoerd naar 40 Pk en dat was de O411.
De verbeteringen waren vooral de oliebad Keerkoppeling, deze was eerst vet gesmeerd, de verbeterde waterpomp,  de verbeterde ontstekingsbevestiging bij de O11 en O21, en later de uitvoering met thermostaat.
De Albin O11 en de O21 zijn in de nadagen op de markt gekomen als Volvo Penta C5 en C10. Alle onderdelen zijn identiek aan de onderdelen van de Albinmotor O11 en O21.

Documentatie O11 O21

Albin O21shop

Hier vindt u een link naar onze Albin O21 shop. Wij hebben de motor in verschillende categorieën onderverdeeld. Zo kunt u per categorie van de motor zoeken welke onderdelen daar bij horen.

Service

Voor de jaarlijkse en dagelijkse service van de Albin O21 hebben we de meest voorkomende artikelen die er voor onderhoud of motorbeurt nodig zijn,  samengevat in de rubriek O21 service

Rondom de motor

In deze rubriek kunt u zaken vinden voor uw technische installatie welke niet standaard van Albin zijn. Bijvoorbeeld uitlaatslang, filters ed.
Naar de onderdelen>>

Reparatie en Revisie

Natuurlijk kunt u zelf de motor onderhouden of repareren maar u kunt Reparatie’s en of revisie van de motor of onderdelen daarvan ook bij ons laten uitvoeren. Vraag ons naar de mogelijkheden. info@dehaanjachttechniek.nl of +31 513 622124

Volvo Penta C10

Op onze site staan Albin reserve onderdelen, geschikt voor/compatibel met Volvo Penta C10 product. De Volvo Penta C10 is namelijk de door Volvo Penta uitgebrachte Albin O21 motor.